GY.I.K.GY.I.K.

Mennyire fájdalmas a sminktetoválás?

Minden embernek más a fájdalom tűrő képessége. Sok tényező befolyásolja. Ilyenek például a lelki állapot, a menstruációs ciklus, és a fáradtság. A sminktetoválás nem teljesen fájdalom mentes eljárás. A folyamat közben igény szerint érzéstelenítem a felületet, ezáltal lényegesen csökken, esetenként meg is szűnik a fájdalomérzet. Teljesen fájdalom mentes tetoválás nem létezik, mivel tűvel pigmentálom a bőrt.

Melyik a legfájdalmasabb sminktetoválás?

A legkevésbé fájdalmas sminktetoválás a szemöldök tetoválás. A fájdalom érzet hamar eltompul, és a micro-szálazott szemöldök tetoválás esetében a pigmentálási idő is lényegesen rövidebb.
A szemhéj tetoválások esetében leginkább a tudat, ami megfélemlíti a vendégeke, hiszen a szemen dolgozunk. Fontos tudni, hogy a szemhéj tetoválás speciális és biztonságos feszítési technika alkalmazásával készül, ami azt jelenti, hogy semmi baj nem érheti a szemet. A tetoválás közben gyakran megállok, és érzéstelenítek.
Az ajak tetoválásnál a kontúr minimálisan fájdalmas. Tapasztalataim alapján a „szív” forma tetoválásánál a legérzékenyebb. A besatírozásnál is többször megállok, és érzéstelenítek.

Mikor szoláriumozhatok, napozhatok?

Sminktetoválás előtt egy héttel már nem ajánlom a szoláriumozást. A bőr kipirosodhat, amitől a tetoválás fájdalmasabb lehet. Sminktetoválást követően 4 hétig nem ajánlom a szoláriumozást. A bőrnek idő kell az újrahámosodáshoz. Ha valaki mindenképpen szeretne, akkor 2 hét elteltével, arcát LETAKARVA elmehet.
A bőr újraképződési szakaszában az arcnak direkt napoztatása TILOS! 2 hétig óvjuk bőrünket, majd ezt követően magas faktorszámú fényvédő krémmel védjük.

Mikor szaunázhatok?

Az első két hétben nem ajánlom a szaunázást.

Mikor sportolhatok?

2 napot érdemes várni tetoválást követően, ezalatt az idő alatt a seb bezáródik.

Mikor érheti víz a tetoválásomat?

A tetoválást az első 1 hétben ne érje víz, amíg a seb le nem esik.

Hogy fogok kinézni közvetlenül sminktetoválás után?

A sminktetoválás után a szín mindig élénkebb, intenzívebb. A var leesési ideje 5-7 nap közé tehető. A színárnyalat a seb leesése után 3-4 árnyalattal világosabb lesz. Ajak tetoválás esetén 50%-al. A teljes, végleges szín 6 hét elteltével látható, ilyenkor ajánlott a korrekció. Szemöldök tetoválás esetében duzzanat, bőrpír nem jelentkezik.  Szemhéj tetoválás esetében a szemhéj kissé megduzzadhat. Ez a duzzanat tetoválást követő reggelen fokozódhat, ami a nap előrehaladtával szépen csillapodik. A duzzanat 2-3 nap múlva elmúlik. Az ajak tetoválást követően az ajkak megduzzadnak. Ez a duzzanat másnapra elmúlik. A sminktetovásásokat követően fájdalomérzet egyik esetben sincs.

Hogyan kell ápolni a sminktetoválásomat?

Nagyon fontos kiemelnem, hogy a sminktetoválás végeredménye nem csak rajtam múlik. Nagyon fontos a helyes otthoni ápolás. Az elkészült sminktetoválást a tetoválás után közvetlenül az első 2-3 órában steril-vizes vattakoronggal le kell törölni. Így meggátoljuk, hogy a sebből távozó nedvesség (vérsavó) a tetoválásra száradjon. Ezt a műveletet kizárólag közvetlenül a tetoválást követő 2-3 órában szabad elvégezni, utána tilos! Minden törlés után vékonyan, Bepanthen kenőccsel kell beecsetelni a tetoválás fültisztító pálcika segítségével. A kenőcs hidratálja, védi, hámosítja a bőrt. A krémezést 10 napig ajánlott alkalmazni. A var leesését ki kell várni, nem szabad kitépni, letépni. Sajnos ilyen esetben a pigment is eltávolítható, ami által a tetoválás foltosra gyógyulhat. Szemhéj tetoválást követően a duzzanat csillapítására, aminek mértéke egyénenként változó, alkalmazhatunk jégzselét.

Nyáron lehet készíteni sminktetoválást?

Igen, készíthető nyáron is sminktetoválás. Arra nagyon kell ügyelni, hogy 2 hétig az arc direkt napoztatását elkerüljük.

Meddig szép egy sminktetoválás?

A sminktetoválás tartósságát sok minden befolyásolja. Ilyenek például: kor, bőrtípus, életmód(szolárium, napozás) Az érett bőrben sokkal tartósabbak a sminktetoválások. Fiatal, zsírosabb bőrben gyakori szoláriumozás mellett gyorsabban fakulnak a sminktetoválások. A pigment mennyiségétől és árnyalatától is függ a sminktetoválás tartóssága. A világosabb árnyalatú pigmentek gyorsabban frissítésre szorulnak.

Általában milyen időközönként kell frissíteni a sminktetoválásokat?

A szemöldök tetoválás esetében technikától is függ a tartóssága. A satírozott technikával készített szemöldök tetoválás átlagosan 2-3 évig szép. A mikro-szálazott, Derma-Art tetoválás 1-2 évig tartós.
A szemhéj tetoválás 3-4 évig, és az ajak tetoválás szintén átlagosan 3-4 évig szép.
Nézd meg a BrisaHűségBónuszt!

Mit tegyek, ha korábban volt herpeszem, és ajak tetoválást szeretnék?

Ha korábban már volt herpeszed, és ajak tetoválást szeretnél, csak gyógyszeres kezelés mellett végezhető el a tetoválás. A házi orvos által felírt Telviran 400 mg tablettát kell tetoválás előtt 3-4 nappal elkezdeni szedni. Így biztonsággal elvégezhető a tetoválás.

Nagy Veronika okleveles sminktetováló

8083 Csákvár, Szabolcs utca 14.
1027 Budapest, Kapás utca 43. BrisaArt kapucsengő
Tel. szám: 06/70 607-5465
Email: info@brisaart.hu
H-P: 10:00 – 18:00
Facebook •BrisaArt•
Instagram brisaart_pmu_hungary
Pinterest BrisaArtPMU